BARDAKCI Zeytinyağları

Derde Deva Zeytin yağı

Altın Sıvının her bir damlasından ayrı bir derde şifalar damlar...

Sağlıklı yaşama önem verildiği günümüzde, zeytinyağının faydaları yeniden keşfedilmeye başlandı.
 

Zeytinyağı bir vitamin deposudur. İçerisinde A, D, E ve K vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, magnezyum ve az miktarda demir, manganez gibi minareller bulundurmaktadır.


İçerdiği yağ asitleri, vitamin ve minaraller ile başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere, bir çok derde şifa olan zeytinyağının sağlık için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu  sizlerle paylaşmak istiyoruz.


 

 


Zeytinyağının içinde bulunan vitaminler kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engellemektedir. Zeytinyağının bolca kullanıldığı Akdeniz ülkelerinde insanların kalp ve damar hastalıklarına daha az yakalandığı bilinmektedir.


Zeytinyağında bulunan doymamış* tekli ve çoklu yağ asitleri kandaki kolesterol miktarını azaltarak, damar tıkanıklığı ve yüksek tansiyon riskini azaltır. Zeytinyağı kalp ve damarlarda kan pıhtılaşması riskini önler. (Doymuş asitler normal ısıda katılığını, Doymamış asitler ise normal ısıda akışkanlığını koruyan asitlerdir.)


Kandaki kötü huylu kolestrol olan "LDL" yi düşüren zeytinyağı ,iyi huylu kolestrol olan "HDL" yi de yükseltir. Dolayısı ile kalp krizi riskini azaltır. Kalp ve damar hastalıkları için bulunmaz doğal bir ilaçtır.

Diyabet (şeker) hastalarının kan şekerinin düşmesine yardımcı olur.

 

Köpek balığı karaciğerinde bulunan Squalene maddesi tümörlerin yok edilmesinde yapıtaşı niteliğindedir. Bu madde bazı böceklerde ve karıncalarda da vardır.


Squalene kanser tedavisinde başarı ilekullanılmaktadır. En önemli üreticisi Küba'dır.  Ancak unutmayınız ki bu maddenin en çok bulunduğu madde ise Naturel sızma zeytinyağıdır. Zeytinyağında yüzde 2 oranında Squalene bulunur.


Günde en az 100 cl. Zeytinyağı tüketen bir kişi gerektiği kadar Squalene almış olur. Amerikan Tabipler Birliği'nin yayınladığı Archive of Internal Medicine Dergisi'nin 12 Ocak 1998 sayısında çıkan bir makale hayati bilgiler içermektedir.

İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nden başta Dr. Alicya Wolk olmak üzere 8 bilim adamının yıllar süren 61.471 kadın üzerinde yaptıkları araştırma da şu çok önemli sonucu vermiştir: Zeytinyağı kanser riskini yüzde 50'ye yakın azaltmaktadır. O nedenle buğday kadar önemli olan zeytinyağı tüketiminin artmasına çalışmamız gerekiyor.

 

 

Zeytinyağı hazmı en kolay yağ olduğu için, vücudun vitamin ve mineralleri almasını kolaylaştırır.
 

Mide çeperini asitlere ve ülsere karşı korur.


Safra kesesinin hazmı kolaylaştırıcı ve alınan yağları emici fonksiyonunu yerine getirerek, safra kesesi taşlarının ve böbrek taşlarının oluşumunu önler, böbrek taşlarının düşmesini hızlandırır.


Aralarında kalsiyumun da bulunduğu bazı minerallerin vücuttaki etkisini artırır ve kireçlenmeye karşı önemli bir rol oynar.




E vitamini içeren zeytinyağı; hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.


Sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.


İçerdiği temel yağ asitleri ve E vitamini beyni koruyarak, beyin hücrelerini yeniler.

 

Kemik oluşumunu olumlu yönde etkileyerek, iskelet yapısını güçlendirir. Bu özelliği sayesinde büyümeye yardımcı olduğu için çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Kemik erimesini önlemesi ile de yetişkinler için bulunmaz bir besin kaynağıdır.


Östrojen hormonlarının takviyesi yönünden menopoz dönemindeki bayanlar için de yararlıdır.


İçerdiği E vitamini ve diğer vitaminler karaciğer, alyuvarlar, damar çeperi, adeleler ve beyin gibi önemli dokular üzerinde koruyucu etkisi vardır.


İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde beynin daha uzun süre , sağlıklı ve zinde kalmasını sağlar.

Fevzi Çakmak Mah. Büsan Org. San. 10632. Sk. No: 3 Karatay/KONYA Copyright © 2013
konya web tasarım,haber sistemleri